Ga naar content

Friction Folder

Friction folder (slipjoint) waren de eerste zakmessen die ooit zijn ontwikkeld. Het eenvoudige ontwerp was gebaseerd op de wrijving van het handvat tegen het lemmet om het mes open te houden. Later werd een verlengde lip toegevoegd. Zodat wanneer het mes open was, de hand van de gebruiker het mes op zijn plaats hield. Spyderco's Friction Folder is een versie van één van de meest populaire custom designs van de Belgische messenmaker Filip De Leeuw. Het volledig vlak geslepen VG-10 roestvrijstalen mes is voorzien van een traditionele tang waarmee het met één hand kan worden geopend en helpt het mes open te houden tijdens normaal gebruik.

Het handvat van de Friction Folder is gemaakt van twee massieve stukken G-10, die met precisie zijn bewerkt om een ​​subtiele afwerking op de buitenoppervlakken te creëren. Dit zorgt voor een comfortabele, ergonomische grip en een mooie houtnerf textuur. Een solide G-10 spacer en verzonken roestvrijstalen Torx schroeven maken het heft af.

Omdat het geen vergrendelingsmechanisme heeft om het mes gesloten te houden, bevat de Friction Folder geen draagclip en wordt deze niet aanbevolen voor onbeveiligd dragen in de zak. In plaats daarvan is hij uitgerust met een mooie open kunstleren schede ( wel met een draagclip). Het zakje zorgt ervoor dat het mes veilig en gemakkelijk bovenaan de zak kan worden gedragen, waar het direct toegankelijk is wanneer dat nodig is.

 

producten

Een moment geduld…

Advies van een expert nodig?