Ga naar content

Minarai Bunka Bocho Black CTS BD1N

SP K18PBK
De Spyderco Minarai Bunka Bocho is een groot formaat universeelmes keukenmes naar traditioneel Japans ontwerp, geschikt voor professioneel gebruik. Een utilitaire alleskunner.
  • Voor 14:00 besteld, vandaag verstuurd
210,00
test
210,00

Productbeschrijving

De Spyderco Minarai Bunka Bocho is een groot formaat universeelmes naar traditioneel Japans ontwerp, geschikt voor professioneel gebruik. De Minarai serie is ontworpen door de wereldberoemde messenmaker Murray Carter, de officiële erfgenaam van een 420 jaar oude Japanse messenmakerij. Met deze serie vertaalt Murray Carter zijn felbegeerde handgemaakte ontwerpen naar betaalbaar geproduceerde messen. Het schitterend vormgegeven lemmet is van CTS BD1N roestvrij staal, deze relatief nieuwe staalsoort heeft uitstekende eigenschappen. Zo heeft het een uitzonderlijke hardheid zonder bros te worden en kan het eenvoudig geslepen worden, ideaal voor keukengebruik. Het heft is gemaakt van kunststof zodat deze makkelijk kan worden schoongemaakt en licht in gewicht is.
Bunka Bocho betekent letterlijk "cultureel mes", dit is vanwege zijn rol bij het maken van traditionele Japanse gerechten in huis. De Bunka is nauw verwant aan het Santoku-mes, maar in tegenstelling tot een Santoku is een Bunka Bocho meer utilitair en gericht op een totale alleskunner zijn.
Minarai betekend “leren door observatie”. Dit wordt in Japan gebruikt als titel voor alle leerlingen die onder een meester een ambacht leren. Wordt ook een Minarai en begin je culinaire reis met alle tools tot je beschikking. De Minarai een opmerkelijke samensmelting van beproefde traditionele ontwerpen en ultramoderne moderne materialen.
Het mes blijft het langst mooi als deze niet in de afwasmachine gereinigd wordt.

Bij dit artikel bent u verzekerd van

  • Voor 14:00 besteld, vandaag verstuurd

Specificaties

Staalsoort CTS BD1N
Soort mes Glad
Materiaal Polypropyleen
Ontwerper Murray Carter
Lengte lemmet(cm) 20.00
Lengte handgreep(cm) 12.50
Lengte totaal(cm) 32.00
Gewicht (gram) 111

Andere klanten bekeken ook

Advies van een expert nodig?