Ga naar content

Minarai Funayuki Black CTS BD1N

SP K16PBK
De Spyderco Minarai Funayuki is compact maar veelzijdig keukenmes geschikt voor professioneel en blinkt uit in het hakken en snijden van vis en zeevruchten, maar is door zijn profiel ook goed te gebruiken voor het snijden van groenten en fruit
  • Voor 14:00 besteld, vandaag verstuurd
144,00
test
144,00

Productbeschrijving

De Spyderco Minarai Funayuki is compact maar veelzijdig keukenmes geschikt voor professioneel gebruik. De Minarai serie is ontworpen door de wereldberoemde messenmaker Murray Carter, de officiële erfgenaam van een 420 jaar oude Japanse messenmakerij. Met deze serie vertaalt Murray Carter zijn felbegeerde handgemaakte ontwerpen naar betaalbaar geproduceerde messen. Het schitterend vormgegeven lemmet is van CTS BD1N roestvrij staal, deze relatief nieuwe staalsoort heeft uitstekende eigenschappen. Zo heeft het een uitzonderlijke hardheid zonder bros te worden en kan het eenvoudig geslepen worden, ideaal voor keukengebruik. Het heft is gemaakt van kunststof zodat deze makkelijk kan worden schoongemaakt en licht in gewicht is.
Funayuki word letterlijk vertaald als “naar het schip gaan”, deze vertaling schets gelijk dit mes zijn geschiedenis als Vissers-keukenmes. Hij blinkt dan ook uit in het hakken en snijden van vis en zeevruchten, maar is door zijn profiel ook goed te gebruiken voor het snijden van groenten en fruit.
Minarai betekend “leren door observatie”. Dit wordt in Japan gebruikt als titel voor alle leerlingen die onder een meester een ambacht leren. Wordt ook een Minarai en begin je culinaire reis met alle tools tot je beschikking. De Minarai een opmerkelijke samensmelting van beproefde traditionele ontwerpen en ultramoderne moderne materialen.
Het mes blijft het langst mooi als deze niet in de afwasmachine gereinigd wordt.

Bij dit artikel bent u verzekerd van

  • Voor 14:00 besteld, vandaag verstuurd

Specificaties

Staalsoort CTS BD1N
Soort mes Glad
Materiaal Polypropyleen
Ontwerper Murray Carter
Lengte lemmet(cm) 16.50
Lengte handgreep(cm) 11.50
Lengte totaal(cm) 28.00
Gewicht (gram) 72

Andere klanten bekeken ook

Subway Bowie
De Spyderco Subway Bowie is een compact tactisch vaststaand mes, die met zijn meegeleverde schede discreet om de nek gedragen kan worden.
173,00
Bekijkproduct

Advies van een expert nodig?